FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 
 
 notatki Karoliny i pytania na egzamin Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kinga
Żywności


Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 372
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Studentka

PostWysłany: Wto 18:12, 13 Gru 2011 Powrót do góry

wrzucam fotki swoich notatek jeśli ktoś ma więcej niech też dorzuci w ramach opracowania sobie pytań najpóźniej jutro zostaną wrzucone pytania ale one jeszcze będa niezatwierdzone przez doktorka także można będzie sie zapoznać lecz mogą ulec zmianie

[link widoczny dla zalogowanych]

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


PYTANIA NA EGZAMIN

1. Zdrowie i koncepcja pól zdrowia
2. Bezpieczeństwo żywności oraz strategie bezpieczeństwa żywności na świecie.
3. Zanieczyszczenia biologiczne i zanieczyszczenia chemiczne
4. Choroby na tle wadliwego żywienia
5. Cechy przemysłu spożywczego
6. Główne składniki żywności i ich funkcje
7. klasyfikacja produktów spożywczych
8. Aminokwasy
9. Podział lipidów
10. Wymień witaminy rozpuszczalne w wodzie oraz opisz jedną z nich
11. Czym są mineralne składniki żywności
12. Dodatki do żywności
13. Główny cel technologii żywności.
14. Higiena produkcji żywności
15. Podstawowe zasady technologiczne
16. Procesy produkcyjne
17. Struktura oraz etapy procesów technologicznych
18.
19. Charakterystyki niektórych specyficznych procesów cieplnych w ich aspekcie technologicznym ( ogrzewanie, pasteryzacja, blanszowanie, gotowanie)
20. Stopień oraz intensywność zmieszania
21. Mieszanie- zastosowanie i charakterystyka operacji
22. Wymień i krótko opisz 7 zasad systemu HACCP
23. HACCP- zasady w przetwórstwie spożywczym (zalety)
24. Zagrożenia (mikrobiologiczne, chemiczne lub fizyczne)
25. Urządzenia do rozdrabniania (wymień min. 3 oraz 2 z nich przedstaw zasadę działania graficznie)
26. Przepływ ziarna w czyszczarni młyna
27. Rozdrabnianie (podział, stopień rozdrabniania)

wszystkim pasuję? czy jakiś problem? pisać! jak sie nikt nie wypowie to wysyłam je w czwartek


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kinga dnia Wto 22:58, 13 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Kam1l
Żywności


Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 523
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: z T2
Płeć: Student

PostWysłany: Wto 23:13, 13 Gru 2011 Powrót do góry

Rzuć też propozycje że 6 pytań i 1 dowolne do skreślenia.

Pozbyłbym się potania 19, dużocyferek do spamiętania. I wtedy będzie ładnie 25 pytań


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Kam1l dnia Śro 1:35, 14 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
kinga
Żywności


Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 372
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Studentka

PostWysłany: Śro 13:46, 14 Gru 2011 Powrót do góry

w 19 masz to opisac co to jest i wymienic bo pytanie bedzie bez nawiasu na egzaminie o ile bedzie.. tylko teraz napisałąm zeby kazdy wiedzial co ma sie tam zawierac


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 
 
Regulamin